2009. december 8., kedd

first impressions

az idő kezd javulni, olyan mint áprilisban otthon, kb 20 fok, rohangáló felhők, szinte folyton fúj a szél. a nap ózonpajzs nélkül elég para, másfél óra alatt redneck fuckert csinált belőlem. helyiek reggelire is naptejet esznek.
autóvezetés egyenlőre neccesen megy, a kormány jobb oldalon, index helyett ablaktörlőzés a nyerő. muszáj belejönnöm, határidő dátuma: január 18, helyszíne wellington airport. nem győzök várni.
a direkt erre a célra vásárolt vodafone telefonom mégsem működik helyi SIM-el, úgyhogy kénytelen voltam rendelni egy másikat. a netem csak egy iszonyatos vodafone mobilnet, félelmetes drasztikus adatkorlátokkal, de azért óvatos blogolást lehetővé tesz.
2 óra múlva indul a kompom a déli szigetre. lenézünk Japonica-Bay-be a családi nyaralóba. wet suit (~ surf ruha) már bepakolva, nick kölcsönadta a régit. hónom alatt viszem az új grill sütőt. friss kagylóért le kell úszni, pipával és szemüveggel. aszongyák itt ez a menő. bár a víz csak 10 fokos, az én balatoni húgypancshoz szokott habtestem pedig még a surf ruha ellenére se hiszem, hogy szoros barátságba kerülne vele.
körbe kellett néznem a boltokban, miután indulás előtt némi accidentet követően a mosógép 120 fokon büntette a ruhakollekcióm mintegy 50%-át, egyenszürke babaméretű pólókat generálva. a választék elég mocskos jó, de majd karácsonykor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése