2010. május 2., vasárnap

dunedin - angliai teleport



nem sokkal azután, hogy szőlőmunkánk véget ért április elejével (a szüret valamivel később van, maradhattunk volna, de herótunk a munkától, illetve a hűvösődő éjjelek észak felé tereltek), így elindultunk délre. útitervünk szerint ugyanis először meglátogattuk Árpi barátunkat a jó 200 km-re dél-kelet felé lévő tengerparti dunedin városában.

dunedin-ről azt kell tudni, hogy a 45° déli szélességen fekszik, időjárása erősen zord (Árpi ezt tagadta, de a kiwik egybehangzó véleménye szerint "dunedin has the shittiest weather always"). egyetemi város, 20.000 diákkal, és gyönyörű egyetemi városrésszel. struktúráját angliában álmodták meg, tökéletesen brit képű utcákat és városképet adva ezzel.
ottjártunkkor nem volt rossz idő, habár erősen őszies. árpival nem találkoztunk már vagy 2-3 éve, amit még tovább fokozott, hogy magyar ajkú emberrel sem találkoztunk új-zélandon már jó hosszú ideje (itt csillagos magyarázatként megjegyezném, egyetlen véletlen, sokkoló találkozásra került sor összesen magyarokkal, a routeburn track-en szetey andrás ex-államtitkár úrral és párjával). árpi körbevezetett az egyetemi városrészen, ahol majdan filozófiát szeretne tanítani, majd az arborétumot is megtekintve végül a híresen egyedülálló, impozáns épületű kentucky fried chicken étterem drive-trough ablakát láthattuk. a csirkecombokat aztán a komor tengerparton cubákoltuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése